Рецепти
Кинески погачки (посно) Ана Ѓорова

Пржени кинески погачки полнети со зеленчук за вкусно и посно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(150 милилитри топла )

Сол

Зелка(1/4 )

Морков(2 )

Кромид(100 Грама)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Чили во прав(по вкус )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Од брашното, две лажици масло, 150 мл топла вода и прстофат сол замесете меко тесто и оставете го да отстои 30 минути.
  2. Поделете го тестото на половина, а секоја половина на 4 дела.
  3. Морсковите измијте ги, исчистете ги и исечете го на стапчиња, а зелката изрендајте ја (може и некој друг зеленчук по вкус). Зеленчукот лесно испржете го во врело масло за да омекне. Додајте ги зачините и ситно сечканиот кромид.
  4. Секое парче тесто лесно развлечете го со раце, ставете по две лажици фил и спојте на врвот да добиете топче.
  5. Погачките пржете ги во врело масло по 4-5 минути од секоја страна. Послужете ги со соја сос.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: