Рецепти
Пилешко со нудлс Ана Ѓорова

Азиско јадење што е посебно привлечно за гурманите што сакаат зачинети јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нудлс(2 Пакувања)

Пилешко месо(2 стека исечкани на тенки ленти )

Вода(150 милилитри топла )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Доматно пире(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Свежи шампињони(200 Грама)

Слатка павлака(150 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад ставаме 100 мл вода, шеќер, лимонов сок, доматно пире, црвен пипер, соја сос, сол, бибер, масло и кари. Смесата ја мешаме со лажица и во неа ги ставаме претходно исечканите ленти стек.
  2. Во тава со загреано масло го ставаме стекот да се пржи околу 5-10 минути.
  3. Во садот со мешавината ја додаваме неутралната павлака за готвење.
  4. Откако стекот добро ќе се испржи, го вадиме и во истиот сад ја ставаме мешавината заедно со печурките (исечкани на покрупни парчиња) и со 50 мл вода.
  5. На средна температура го оставаме сосот да проврие додека се згусне смесата и додека се сварат печурките, барем околу 10 минути.
  6. Во тенџере со зовриена вода го ставаме нудлсот, како и малку масло, сол и бибер.
  7. По околу 10 минути варење, нудлсот е готов; го цедиме и го миеме, потоа го послужуваме сервиран во чинија со стекот, па заедно ги преливаме со сосот во кој се готвеше пилешкото.
  8. Може да сервирате со сечкана зелка и со златна мешавина.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: