Рецепти
Суши Нори Ана Ѓорова

Азиско предјадење со варен ориз и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нори(1 Пакување)

Ориз(1 Чаша)

Морков(3 )

Краставица(1 )

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Една чаша ориз се вари во три чаши солена вода.
  2. Морковите и краставицата се сечкаат на стапчиња.
  3. Алгите се вадат од кутијата и една по една се филуваат, така што на средината од алгата се става од варениот ориз, а врз него се редат по едно стапче морков и краставица.
  4. Се витка во ролна и се остава да омекне, додека се полни следната алга.
  5. Кога алгите ќе омекнат, сушито се сече на десетина мали парчиња.
  6. Се сервира со соја сос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: