Рецепти
Салата од печен наут со кељ Ана Ѓорова

Рецепт за здрава азиска салата од печен наут, кељ, црвена зелка и морков со чили прелив од путер од кикирики

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(425 Грама)

Кељ(330 Грама)

Рендан морков(120 Грама)

Црвена зелка(140 Грама)

Путер од кикирики-органски(65 Грама)

Чили сос(75 Грама)

Билно масло(60 Милилитри)

Мед(3 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C, наутот убаво исплакнете го со вода, процедете го и добро исушете го. Потоа ставете го врз хартија за печење во плех и печете го во рерната околу 20-25 минути. При печењето, протресете го наутот еднаш и извадете го од рерна кога ќе добие златнокафена боја.
  2. Морковите изрендајте ги, а кељот и црвената зелка ситно исечкајте ги. Измешајте ги со наутот.
  3. Останатите состојки ставете ги во сад и добро соединете ги, па прелијте ја салатата и повторно измешајте.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: