Рецепти
Индиски леб Ана Ристеска

Традицинален рецепт за индиско лепче

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2-3 Супени лажици)

Јогурт(5-6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се меша квасецот со млака вода и со шеќерот, па се остава да отстои 5 минути.
  2. Брашно, солта, маслото и јогуртот се замесуваат да се добие средно меко тесто, кое се остава да нарасне најмалку 45 минути.
  3. Тестото се дели на 8 топчиња, тие се размесуваат и се формираат овални или кружни форми.
  4. Се премачкува тавата со многу малку масло и се печат лепчињата по 2-3 минути од секоја страна.
  5. Се покриваат со крпа за да ја задржат топлината додека да се сервисираат.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: