Рецепти
Пилешко на ловечки начин Ана Ристеска

Пилешко во вкусен сос кое можете да го послужите со прилог макарони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Пилето го сечеме на парчиња. Посолуваме и наросуваме мелен бибер. Ги набрашнуваме парчињата пилешко и ги пржиме на загреано масло во тенџере на оган. Откако ќе се испржат од двете страни ги вадиме од тенџерето.
  2. Главиците кромид ситно ги сечкаме и ги пржиме на преостанатата мрснотија во тенџерето на оган.
  3. Печурките ги сечкаме на поголеми парчиња и ги додаваме во тенџерето со омекнатиот путер. Ги додаваме и ловоровите листови и промешуваме.
  4. Доматите ги лупиме, ги сечкаме на коцки и ги додаваме во тенџерето.
  5. Младите кромитчиња ситно ги сечкаме па и нив ги додаваме во тенџерето.
  6. Потоа во тенџерето ги враќаме испржените парчиња пилешко и го додаваме виното.
  7. Откако месото ќе се свари го тргаме тенџерето од оган.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: