Рецепти
Пилешко рижото со грашок Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен оброк за ручек или вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Грашок(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Кари во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(150 мл и повеќе по потреба )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано масло во тава пржете го кромидот, па кога добро ќе омекне додајте ги сечканиот морков и оризот.
  2. Мешајте и пржете, па откако и морковите ќе омекнат додајте ги парчињата месо, а и кога месото ќе се пропржи додајте го грашокот.
  3. Зачинете со сол, бибер и кари, па додајте 150 мл вода и млекото. Промешајте и варете додека течноста да испари. По потреба додајте повеќе вода.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: