Рецепти
Пилешко рижото со грашок Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен оброк за ручек или вечера. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(400 Грама)

Ориз(150 Грама)

Грашок(100 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Кари во прав(1/2 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Вода(150 мл и повеќе по потреба )

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. На загреано масло во тава пржете го кромидот, па кога добро ќе омекне додајте ги сечканиот морков и оризот.
  2. Мешајте и пржете, па откако и морковите ќе омекнат додајте ги парчињата месо, а и кога месото ќе се пропржи додајте го грашокот.
  3. Зачинете со сол, бибер и кари, па додајте 150 мл вода и млекото. Промешајте и варете додека течноста да испари. По потреба додајте повеќе вода.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: