Рецепти
Пилешко со ѓумбир и шампињони Ана Ѓорова

Микс од пилешко месо, шампињони, зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(600 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Морков(3-4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Боранија(200 Грама)

Зелена пиперка(8 )

Тиквичка(500 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(13 Супени лажици)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечете го на полумесечинки, морковите, пиперките и боранијата на стапчиња од 2-3 сантиметри, а шампињоните исечкајте ги на листови. Тиквичките исечете ги на коцкички.
  2. Пилешкото месо исечкајте го на мали парчиња и пржете го во врело масло додека зарумени, околу 5-7 минути. Извадете го и ставете го на топло место.
  3. Во истото масло испржете ги кромидот, морковите, пиперките, боранијата и печурките. Посолете и пржете додека зеленчукот омекне и додека испари водата од печурките, но немојте да препржувате.
  4. Во зеленчукот додајте ги месото и тиквичките, карито, ѓумбирот и по вкус, малку чили сос. Динстајте го јадењето уште 10 минути.
  5. Послужете со свежа салата и додаток од варени компири или ориз
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: