Рецепти
Пилешко со ѓумбир и шампињони Ана Ѓорова

Микс од пилешко месо, шампињони, зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(600 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Морков(3-4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Боранија(200 Грама)

Зелена пиперка(8 )

Тиквичка(500 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(13 Супени лажици)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечете го на полумесечинки, морковите, пиперките и боранијата на стапчиња од 2-3 сантиметри, а шампињоните исечкајте ги на листови. Тиквичките исечете ги на коцкички.
  2. Пилешкото месо исечкајте го на мали парчиња и пржете го во врело масло додека зарумени, околу 5-7 минути. Извадете го и ставете го на топло место.
  3. Во истото масло испржете ги кромидот, морковите, пиперките, боранијата и печурките. Посолете и пржете додека зеленчукот омекне и додека испари водата од печурките, но немојте да препржувате.
  4. Во зеленчукот додајте ги месото и тиквичките, карито, ѓумбирот и по вкус, малку чили сос. Динстајте го јадењето уште 10 минути.
  5. Послужете со свежа салата и додаток од варени компири или ориз
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: