Рецепти
Пилешко со ѓумбир и шампињони Ана Ѓорова

Микс од пилешко месо, шампињони, зеленчук и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(600 Грама)

Свежи шампињони(200 Грама)

Морков(3-4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Боранија(200 Грама)

Зелена пиперка(8 )

Тиквичка(500 Грама)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(13 Супени лажици)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот исечете го на полумесечинки, морковите, пиперките и боранијата на стапчиња од 2-3 сантиметри, а шампињоните исечкајте ги на листови. Тиквичките исечете ги на коцкички.
  2. Пилешкото месо исечкајте го на мали парчиња и пржете го во врело масло додека зарумени, околу 5-7 минути. Извадете го и ставете го на топло место.
  3. Во истото масло испржете ги кромидот, морковите, пиперките, боранијата и печурките. Посолете и пржете додека зеленчукот омекне и додека испари водата од печурките, но немојте да препржувате.
  4. Во зеленчукот додајте ги месото и тиквичките, карито, ѓумбирот и по вкус, малку чили сос. Динстајте го јадењето уште 10 минути.
  5. Послужете со свежа салата и додаток од варени компири или ориз
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: