Рецепти
Пилешко во зачинет сос од домати Ана Ѓорова

Брзо печено пилешко во сос од домати и пиперки што е многу вкусно и лесно за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(батак, карабатак, крилца или гради 1,5 килограм )

Масло

Сол

Вегета

Бибер

Црвен пипер

Домат(3 помали )

Кромид(1 Главица)

Жолта пиперка(1 поголема )

Лук(3 Чешниња)

Ловоров лист(1 )

Коцка за супа-пилешка(1 )

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се сече, се зачинува и се пече во рерна.
  2. Во маслото од печеното пилешко, прво се динста сечкан кромид, па се додава сечкана пиперка.
  3. Кога пиперката ќе омекне, се додава сечканиот домат, сечканиот лук, ловоровиот лист, ориганото, коцката супа, сол, бибер и се динста.
  4. Пред крај се додава печеното пилешко месо и се динста уште 10-15 минути.
  5. Се сервира со пире од компири или варен ориз и со свежа салата по желба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: