Рецепти
Пилешко во зачинет сос од домати Ана Ѓорова

Брзо печено пилешко во сос од домати и пиперки што е многу вкусно и лесно за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(батак, карабатак, крилца или гради 1,5 килограм )

Масло

Сол

Вегета

Бибер

Црвен пипер

Домат(3 помали )

Кромид(1 Главица)

Жолта пиперка(1 поголема )

Лук(3 Чешниња)

Ловоров лист(1 )

Коцка за супа-пилешка(1 )

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се сече, се зачинува и се пече во рерна.
  2. Во маслото од печеното пилешко, прво се динста сечкан кромид, па се додава сечкана пиперка.
  3. Кога пиперката ќе омекне, се додава сечканиот домат, сечканиот лук, ловоровиот лист, ориганото, коцката супа, сол, бибер и се динста.
  4. Пред крај се додава печеното пилешко месо и се динста уште 10-15 минути.
  5. Се сервира со пире од компири или варен ориз и со свежа салата по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: