Рецепти
Пире од компири и грав (посно) Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Компир(250 Грама)

Кромид(2 - 3 Главици)

Масло(2 - 3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере заедно се варат гравот и лупените компири. Кога ќе се сварат, се цедат и се пасираат. По потреба се додава вода во која се вареа ако смесата е прегуста. Додајте сол и бибер по вкус и промешајте.
  2. Одделно се пропржува ситно исечкан кромид и се зачинува со црвен пипер.
  3. На крај во чинија се става пирето од грав и компири, се прелива со кромидот и полека се меша.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: