Рецепти
Пире од компири и грав (посно) Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(500 Грама)

Компир(250 Грама)

Кромид(2 - 3 Главици)

Масло(2 - 3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тенџере заедно се варат гравот и лупените компири. Кога ќе се сварат, се цедат и се пасираат. По потреба се додава вода во која се вареа ако смесата е прегуста. Додајте сол и бибер по вкус и промешајте.
  2. Одделно се пропржува ситно исечкан кромид и се зачинува со црвен пипер.
  3. На крај во чинија се става пирето од грав и компири, се прелива со кромидот и полека се меша.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: