Рецепти
Пирошки од тиквички Ана Ѓорова

Вкусен гарнир со вашето јадење, а може да ги послужите и самостојно со павлака, тартар сос или сирење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 средни )

Пченкарно брашно(8 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета

Магдонос(1 Китка)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките се мијат, се лупат, се рендаат на ситно ренде и се оставаат во малку сол да отстојат и да пуштат вода.
  2. Во исцедените тиквички се додаваат преостанатите состојки и се замесуваат, па се оставаат во фрижидер да отстојат уште еден час.
  3. Во тава за пржење се загрева маслото и со лажичка се оформуваат пирошките и се пржат додека да заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: