Рецепти
Пирошки од тиквички Ана Ѓорова

Вкусен гарнир со вашето јадење, а може да ги послужите и самостојно со павлака, тартар сос или сирење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 средни )

Пченкарно брашно(8 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета

Магдонос(1 Китка)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките се мијат, се лупат, се рендаат на ситно ренде и се оставаат во малку сол да отстојат и да пуштат вода.
  2. Во исцедените тиквички се додаваат преостанатите состојки и се замесуваат, па се оставаат во фрижидер да отстојат уште еден час.
  3. Во тава за пржење се загрева маслото и со лажичка се оформуваат пирошките и се пржат додека да заруменат.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: