Рецепти
Пирошки од тиквички Ана Ѓорова

Вкусен гарнир со вашето јадење, а може да ги послужите и самостојно со павлака, тартар сос или сирење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 средни )

Пченкарно брашно(8 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Вегета

Магдонос(1 Китка)

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките се мијат, се лупат, се рендаат на ситно ренде и се оставаат во малку сол да отстојат и да пуштат вода.
  2. Во исцедените тиквички се додаваат преостанатите состојки и се замесуваат, па се оставаат во фрижидер да отстојат уште еден час.
  3. Во тава за пржење се загрева маслото и со лажичка се оформуваат пирошките и се пржат додека да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: