Рецепти
Пирошки со шунка, сирење и павлака Ана Ѓорова

Вкусни пирошки со фил од шунка, сирење, кашкавал и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела павлака(250 Грама)

Компир(300 Грама)

Сирење(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Шунка(300 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(малку )

Путер(50 Грама)

Млеко(30 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Магдонос(малку )

Брашно(600 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Од брашното, компирот (претходно сварен и испасиран), солта, жолчките, квасецот и од топлото млеко замесете тесто и оставете го настрана да отстои.
  2. Во меѓувреме подгответе го филот: шунката, сирењето и кашкавалот исечкајте ги на ситни коцки, зачинете со бибер и сол, додајте исечкан магдонос и павлака. Соединете ја смесата.
  3. Тестото расукајте го и сечете го на правоаголници. На средина од секој правоаголник по должина ставете од филот и обликувајте ги пирошките.
  4. Пирошките пржете ги во загреано масло од двете страни додека убаво заруменат, а потоа редете ги на салфетка за да впие од вишокот маснотија.
  5. Пирошките се послужуваат топли со доматен сос и магдонос, со павлака и кисели краставички или со сос по желба.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: