Рецепти
Пирошки со шунка, сирење и павлака Ана Ѓорова

Вкусни пирошки со фил од шунка, сирење, кашкавал и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела павлака(250 Грама)

Компир(300 Грама)

Сирење(300 Грама)

Кашкавал(300 Грама)

Шунка(300 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Бибер(малку )

Путер(50 Грама)

Млеко(30 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Магдонос(малку )

Брашно(600 Грама)

Жолчка од јајце(4 )

Квасец(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Од брашното, компирот (претходно сварен и испасиран), солта, жолчките, квасецот и од топлото млеко замесете тесто и оставете го настрана да отстои.
  2. Во меѓувреме подгответе го филот: шунката, сирењето и кашкавалот исечкајте ги на ситни коцки, зачинете со бибер и сол, додајте исечкан магдонос и павлака. Соединете ја смесата.
  3. Тестото расукајте го и сечете го на правоаголници. На средина од секој правоаголник по должина ставете од филот и обликувајте ги пирошките.
  4. Пирошките пржете ги во загреано масло од двете страни додека убаво заруменат, а потоа редете ги на салфетка за да впие од вишокот маснотија.
  5. Пирошките се послужуваат топли со доматен сос и магдонос, со павлака и кисели краставички или со сос по желба.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: