Рецепти
Пита од стар леб
Одлично предјадење, појадок или вечера со состојки кои веќе ги имате во кујната
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(1 Векна )
Јајце(4 )
Јогурт(200 Милилитри)
Млеко(400 Милилитри)
Кајмак(50 Грама)
Сирење(150 Грама)
Шунка(150 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути
- Лебот се сече на коцки.
- Јајцата посебно се матат со јогуртот и со млекото, па се додаваат кајкамот и сирењето.
- Се додава сол и бибер по вкус. Се додава ситно сечкана шунка, потоа и коцките леб.
- Во соодветна подмачкана тепсија се става приготвената смеса и се израмнува. По желба се посипува со сусам.
- Се пече во рерна загреана на 200 степени, додека зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во