Рецепти
Пита од стар леб Ана Ристеска

Одлично предјадење, појадок или вечера со состојки кои веќе ги имате во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Векна )

Јајце(4 )

Јогурт(200 Милилитри)

Млеко(400 Милилитри)

Кајмак(50 Грама)

Сирење(150 Грама)

Шунка(150 Грама)

Сусам

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Лебот се сече на коцки.
  2. Јајцата посебно се матат со јогуртот и со млекото, па се додаваат кајкамот и сирењето.
  3. Се додава сол и бибер по вкус. Се додава ситно сечкана шунка, потоа и коцките леб.
  4. Во соодветна подмачкана тепсија се става приготвената смеса и се израмнува. По желба се посипува со сусам.
  5. Се пече во рерна загреана на 200 степени, додека зарумени.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: