Рецепти
Пита од стар леб Ана Ристеска

Одлично предјадење, појадок или вечера со состојки кои веќе ги имате во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Векна )

Јајце(4 )

Јогурт(200 Милилитри)

Млеко(400 Милилитри)

Кајмак(50 Грама)

Сирење(150 Грама)

Шунка(150 Грама)

Сусам

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Лебот се сече на коцки.
  2. Јајцата посебно се матат со јогуртот и со млекото, па се додаваат кајкамот и сирењето.
  3. Се додава сол и бибер по вкус. Се додава ситно сечкана шунка, потоа и коцките леб.
  4. Во соодветна подмачкана тепсија се става приготвената смеса и се израмнува. По желба се посипува со сусам.
  5. Се пече во рерна загреана на 200 степени, додека зарумени.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: