Рецепти
Пита од стар леб Ана Ристеска

Одлично предјадење, појадок или вечера со состојки кои веќе ги имате во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(1 Векна )

Јајце(4 )

Јогурт(200 Милилитри)

Млеко(400 Милилитри)

Кајмак(50 Грама)

Сирење(150 Грама)

Шунка(150 Грама)

Сусам

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Лебот се сече на коцки.
  2. Јајцата посебно се матат со јогуртот и со млекото, па се додаваат кајкамот и сирењето.
  3. Се додава сол и бибер по вкус. Се додава ситно сечкана шунка, потоа и коцките леб.
  4. Во соодветна подмачкана тепсија се става приготвената смеса и се израмнува. По желба се посипува со сусам.
  5. Се пече во рерна загреана на 200 степени, додека зарумени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: