Рецепти
Пита со чаен колбас Ана Ристеска

Богат пита ролат со чаен колбас, кашкавал, сирење и јајца за вкусен ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Чаден колбас(100 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Путер(80 Грама)

Рендан кашкавал(30 Грама)

Квасец(25 Грама)

Јајце(2 варени )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Измешајте го квасецот со 2 лажици брашно и 1/2 чаша млака вода. Оформете топче и оставете го да отстои половина час покриено со крпа.
  2. Останатото брашно сипете го врз рамна површина, во средината додајте го топчето квасец, 70 г омекнат путер, сирењето, малку млака вода, солта и биберот. Месете ја смесата 15 минути, а потоа оставете ја да отстои половина час.
  3. Расукајте го тестото до дебелина од 1 цм и врз него ставете ги исечканите јајца и чаден колбас, ренданиот кашкавал и пекорино кашкавалот исечен на коцки.
  4. Завиткајте го тестото во ролат, затворете ги краевите и свиткајте ги така што ќе направите прстен.
  5. Ставете ја питата во намастена тава, оставете ја 2 часа на собна температура, а потоа печете ја на 180 степени 1 час. Сервирајте ја ладна.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: