Рецепти
Пита со маслинки и печурки Ана Ѓорова

Одлична комбинација!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(250 Грама)

Црни маслинки(200 Грама)

Свежи шампињони(400 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Крем сирење(100 Грама)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот испржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Откако кромидот ќе омекне, додајте ги сечканите печурки и зачинете со сол и бибер.
  3. Додајте ги и сечканите маслинки без семки.
  4. Во друг сад искршете ги јајцата, додајте го крем сирењето и павлаката. Зачинете со сол и бибер и мешајте ја смесата со жица да се соедини.
  5. Додајте ја смесата од тавата во смесата со јајца и добро соединете го филот.
  6. На набрашнета површина со сукало развлечете кора од лиснатото тесто и ставете ја во тркалезен намастен и набрашнет калап за печење.
  7. Наросете ја кората со лебните трошки и нанесете го филот.
  8. Краевите на кората свиткајте ги кон внатрешноста на калапот формирајќи витка.
  9. Печете ја питата во рерна на 180 степени, околу 30 минути или додека да добие убава румена боја.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: