Рецепти
Пита со месо и кисела павлака Ана Ѓорова

Пита со готови кори, месо и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(250 Грама)

Масло(1.5 Децилитри)

Лук(3 Главици)

Мешано мелено месо(400 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Кисела павлака(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Излупениот и ситно сечканиот лук малку пропржете го во тава со загреано масло. Откако ќе омекне, додајте мелено месо, сол, бибер и гответе околу 20 минути.
  2. Потоа оставете го месото настрана да се олади и измешајте го со матените јајца и киселата павлака.
  3. Во добро намастена тепсија ставете еден лист од готовите кори, додајте од припремениот фил и прекријте со друга кора. Повторете додека не се потроши филот и тестото и завршете со готова кора.
  4. Прелијте ја питата со масло и печете ја на 200°C околу 40 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: