Рецепти
Пита со месо и кисела павлака Ана Ѓорова

Пита со готови кори, месо и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(250 Грама)

Масло(1.5 Децилитри)

Лук(3 Главици)

Мешано мелено месо(400 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Кисела павлака(2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Излупениот и ситно сечканиот лук малку пропржете го во тава со загреано масло. Откако ќе омекне, додајте мелено месо, сол, бибер и гответе околу 20 минути.
  2. Потоа оставете го месото настрана да се олади и измешајте го со матените јајца и киселата павлака.
  3. Во добро намастена тепсија ставете еден лист од готовите кори, додајте од припремениот фил и прекријте со друга кора. Повторете додека не се потроши филот и тестото и завршете со готова кора.
  4. Прелијте ја питата со масло и печете ја на 200°C околу 40 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: