Рецепти
Пица-крофни Ана Ристеска

Лесни пица крофни кои се одлични за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Јајце(2 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Шунка(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(200 Грама)

Квасец(1/2 коцка )

Суво оригано(1/2 Кафена лажица)

Масло(1/2 Чаша)

Вода(по потреба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Најпрво се рендаат кашкавалот и шунката, сирењето се дроби ситно, па се оставаат на страна.
  2. Во сад за месење се матат јајцата, потоа се додаваат маслото, квасецот, ориганото, претходно изрендани кашкавал и шунка, како и издробеното сирење.
  3. Се става вода во еден сад, па брашното се истура во приготвената смеса и се замесува тесто. По потреба, за да се постигне убаво мазно тесто, се додава од водата.
  4. Од тестото се расукува кора, потоа со чаша се вадат кругови и се пржат во врело масло.
  5. Пица крофните се послужуваат со јогурт.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: