Рецепти
Пиварки со гриз (посно) Ана Ѓорова

Меки колачи од пиво со ореви и кокос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(1/2 Чаша)

Пиво(1/2 Чаша)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Гриз(250-300 Грама)

Брашно(250-300 Грама)

Ореви(150-200 Грама)

Вода(800 Милилитри)

Шеќер(1 Килограм)

Кокос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се замесува тесто од следните состојки: масло, пиво, ванилин шеќер, печиво и брашно. Додајте брашно по потреба за да добиете меко тесто.
  2. Од тестото се формираат топчиња како за кифли, се расукуваат малку и внатре се става оревче или бадем.
  3. Се виткаат по желба како кифли или во форма на топчиња и се ставаат во намастена рерна на 200°C да се печат околу 20-тина минути до половина час, дури почнат малку да заруменуваат.
  4. Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере на оган се ставаат водата и шеќерот и се остава да вријат околу 5 минути додека шеќерот не се растопи.
  5. Готовите пиварки се вадат од рерна и се валкаат во шербетот за да убаво го впијат, а потоа се валкаат во кокос и се ставаат во кошнички за послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: