Рецепти
Пиварки со гриз (посно) Ана Ѓорова

Меки колачи од пиво со ореви и кокос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(1/2 Чаша)

Пиво(1/2 Чаша)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Гриз(250-300 Грама)

Брашно(250-300 Грама)

Ореви(150-200 Грама)

Вода(800 Милилитри)

Шеќер(1 Килограм)

Кокос

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Се замесува тесто од следните состојки: масло, пиво, ванилин шеќер, печиво и брашно. Додајте брашно по потреба за да добиете меко тесто.
  2. Од тестото се формираат топчиња како за кифли, се расукуваат малку и внатре се става оревче или бадем.
  3. Се виткаат по желба како кифли или во форма на топчиња и се ставаат во намастена рерна на 200°C да се печат околу 20-тина минути до половина час, дури почнат малку да заруменуваат.
  4. Во меѓувреме се подготвува шербет: во тенџере на оган се ставаат водата и шеќерот и се остава да вријат околу 5 минути додека шеќерот не се растопи.
  5. Готовите пиварки се вадат од рерна и се валкаат во шербетот за да убаво го впијат, а потоа се валкаат во кокос и се ставаат во кошнички за послужување.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: