Рецепти
Плескавици од зеленчук Ана Ристеска

Превкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1/2 Килограм)

Магдонос(1 Китка)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Тиквичка(1 )

Праз(1 Парче)

Морков(2 )

Јајце(2 )

Лебни трошки(5 Супени лажици)

Масло

Сол

Италијански зачин (мешан зачин)(по вкус )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Компирот се мие, се лупи и се ренда во еден подлабок сад.
  2. Потоа, во истиот сад се додаваат изренданит морков, како и изренданата тиквичка, потоа ситно исечкани кромидот, лукот и празот и исто така ситно исечканиот магдонос.
  3. Смесата се меша, па се зачинува со сол и зачини по ваш вкус (суво нане, бибер) па се остава да отстои околу 15 минути.
  4. Во смесата се додаваат 2 јајца и лебните ронки, па се меша со лажица додека смесата се изедначи.
  5. Со лажица на загреано масло се ставаат топчиња од смесата и полека се формираат во плескавици и се пржат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: