Рецепти
Плескавици од зеленчук Ана Ристеска

Превкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1/2 Килограм)

Магдонос(1 Китка)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Тиквичка(1 )

Праз(1 Парче)

Морков(2 )

Јајце(2 )

Лебни трошки(5 Супени лажици)

Масло

Сол

Италијански зачин (мешан зачин)(по вкус )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Компирот се мие, се лупи и се ренда во еден подлабок сад.
  2. Потоа, во истиот сад се додаваат изренданит морков, како и изренданата тиквичка, потоа ситно исечкани кромидот, лукот и празот и исто така ситно исечканиот магдонос.
  3. Смесата се меша, па се зачинува со сол и зачини по ваш вкус (суво нане, бибер) па се остава да отстои околу 15 минути.
  4. Во смесата се додаваат 2 јајца и лебните ронки, па се меша со лажица додека смесата се изедначи.
  5. Со лажица на загреано масло се ставаат топчиња од смесата и полека се формираат во плескавици и се пржат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: