Рецепти
Плескавици од зеленчук Ана Ристеска

Превкусен вегетаријански ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1/2 Килограм)

Магдонос(1 Китка)

Кромид(1 Главица)

Лук(3 Чешниња)

Тиквичка(1 )

Праз(1 Парче)

Морков(2 )

Јајце(2 )

Лебни трошки(5 Супени лажици)

Масло

Сол

Италијански зачин (мешан зачин)(по вкус )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Компирот се мие, се лупи и се ренда во еден подлабок сад.
  2. Потоа, во истиот сад се додаваат изренданит морков, како и изренданата тиквичка, потоа ситно исечкани кромидот, лукот и празот и исто така ситно исечканиот магдонос.
  3. Смесата се меша, па се зачинува со сол и зачини по ваш вкус (суво нане, бибер) па се остава да отстои околу 15 минути.
  4. Во смесата се додаваат 2 јајца и лебните ронки, па се меша со лажица додека смесата се изедначи.
  5. Со лажица на загреано масло се ставаат топчиња од смесата и полека се формираат во плескавици и се пржат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: