Рецепти
Погача слоново уво Ана Ѓорова

Превкусна, домашна погача која се подготвува едноставно, а може да биде замена за леб со разни намази, салати, месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(200 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Маргарин(250 Грама)

Вода(колку да се замеси помеко тесто )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Квасецот се растопува во малку млака вода и се остава да стаса.
  2. Се замесува тесто од сите состојки (освен маргаринот) и се прават 28 топчиња кои се расукуваат со големина на тацна од кафе.
  3. Маргаринот се растопува и секоја плочка се потопува во него и се редат во округло плехче во вид на керамиди. Може по желба да се премачка погачата со жолчка и да се нароси сусам.
  4. Погачата се пече на 190 степени околу 40 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: