Рецепти
Погача слоново уво Ана Ѓорова

Превкусна, домашна погача која се подготвува едноставно, а може да биде замена за леб со разни намази, салати, месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(200 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Маргарин(250 Грама)

Вода(колку да се замеси помеко тесто )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Квасецот се растопува во малку млака вода и се остава да стаса.
  2. Се замесува тесто од сите состојки (освен маргаринот) и се прават 28 топчиња кои се расукуваат со големина на тацна од кафе.
  3. Маргаринот се растопува и секоја плочка се потопува во него и се редат во округло плехче во вид на керамиди. Може по желба да се премачка погачата со жолчка и да се нароси сусам.
  4. Погачата се пече на 190 степени околу 40 минути.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: