Рецепти
Погача слоново уво Ана Ѓорова

Превкусна, домашна погача која се подготвува едноставно, а може да биде замена за леб со разни намази, салати, месо и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(200 Милилитри)

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 )

Маргарин(250 Грама)

Вода(колку да се замеси помеко тесто )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Квасецот се растопува во малку млака вода и се остава да стаса.
  2. Се замесува тесто од сите состојки (освен маргаринот) и се прават 28 топчиња кои се расукуваат со големина на тацна од кафе.
  3. Маргаринот се растопува и секоја плочка се потопува во него и се редат во округло плехче во вид на керамиди. Може по желба да се премачка погачата со жолчка и да се нароси сусам.
  4. Погачата се пече на 190 степени околу 40 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: