Рецепти
Погачици со кајмак Ана Ѓорова

Вкусни, домашни погачици како одлична вечера или предјадење во комбинација со намаз, ајвар и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Квасец(1 )

Сол(1 Супена лажица)

Маргарин(250 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Јајце(1 )

Млеко(200 Милилитри)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Квасецот се раствара во малку млако млеко, шеќер и со брашно. Се остава да нарасне.
  2. Од брашното, приготвениот квасец, жолчката и преостанатите состојки се замесува средно меко тесто.
  3. Се расукува кора со дебелина од 1 см, па се вадат погачиците во форма по желба и се редат во подмачкан плех.
  4. Се оставаат 10 минути да нараснат додека се загрева рерната.
  5. Се премачкуваат со белка, се наросуваат со сусам и се печат во рерна на 220 степени, околу 20 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: