Рецепти
Погачици со кајмак Ана Ѓорова

Вкусни, домашни погачици како одлична вечера или предјадење во комбинација со намаз, ајвар и слично

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(600 Грама)

Квасец(1 )

Сол(1 Супена лажица)

Маргарин(250 Грама)

Кајмак(150 Грама)

Јајце(1 )

Млеко(200 Милилитри)

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Квасецот се раствара во малку млако млеко, шеќер и со брашно. Се остава да нарасне.
  2. Од брашното, приготвениот квасец, жолчката и преостанатите состојки се замесува средно меко тесто.
  3. Се расукува кора со дебелина од 1 см, па се вадат погачиците во форма по желба и се редат во подмачкан плех.
  4. Се оставаат 10 минути да нараснат додека се загрева рерната.
  5. Се премачкуваат со белка, се наросуваат со сусам и се печат во рерна на 220 степени, околу 20 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: