Рецепти
Похуван сендвич Ана Ѓорова

Кога немате идеја како да го искористите постариот леб, испржете вкусни сендвичи кои совршено одат во комбинација со парче сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Сирење(4 Парчиња)

Јајце(1 )

Брашно(120 Грама)

Млеко(2-3 Децилитри)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На четири парчиња леб ставете по едно парче сирење или кашкавал и преклопете го со другото парче леб. Секој од сендвичите прицврстете го со чечкалица или врзете го со готварски конец за да не се раздвои.
  2. Во длабок сад изматете ги јајцата и брашното додека не добиете хомогена смеса. Посолете и разредете ја смесата со млеко за да добиете малку погусто тесто како за палачинки.
  3. Сендвичите извалкајте ги во смесата со брашното и јајцата и внимавајте да не се одвојат кришките леб.
  4. Во тава загрејте масло и пржете ги сендвичите од двете страни додека не добијат убава златножолта боја. Кога ќе бидат готови, извадете им ги чечкалиците или конецот и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: