Рецепти
Похуван сендвич
Кога немате идеја како да го искористите постариот леб, испржете вкусни сендвичи кои совршено одат во комбинација со парче сирење и јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(8 Парчиња)
Сирење(4 Парчиња)
Јајце(1 )
Брашно(120 Грама)
Млеко(2-3 Децилитри)
Сол(0.5 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- На четири парчиња леб ставете по едно парче сирење или кашкавал и преклопете го со другото парче леб. Секој од сендвичите прицврстете го со чечкалица или врзете го со готварски конец за да не се раздвои.
- Во длабок сад изматете ги јајцата и брашното додека не добиете хомогена смеса. Посолете и разредете ја смесата со млеко за да добиете малку погусто тесто како за палачинки.
- Сендвичите извалкајте ги во смесата со брашното и јајцата и внимавајте да не се одвојат кришките леб.
- Во тава загрејте масло и пржете ги сендвичите од двете страни додека не добијат убава златножолта боја. Кога ќе бидат готови, извадете им ги чечкалиците или конецот и послужете ги топли.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во