Рецепти
Похуван сендвич Ана Ѓорова

Кога немате идеја како да го искористите постариот леб, испржете вкусни сендвичи кои совршено одат во комбинација со парче сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Сирење(4 Парчиња)

Јајце(1 )

Брашно(120 Грама)

Млеко(2-3 Децилитри)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На четири парчиња леб ставете по едно парче сирење или кашкавал и преклопете го со другото парче леб. Секој од сендвичите прицврстете го со чечкалица или врзете го со готварски конец за да не се раздвои.
  2. Во длабок сад изматете ги јајцата и брашното додека не добиете хомогена смеса. Посолете и разредете ја смесата со млеко за да добиете малку погусто тесто како за палачинки.
  3. Сендвичите извалкајте ги во смесата со брашното и јајцата и внимавајте да не се одвојат кришките леб.
  4. Во тава загрејте масло и пржете ги сендвичите од двете страни додека не добијат убава златножолта боја. Кога ќе бидат готови, извадете им ги чечкалиците или конецот и послужете ги топли.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: