Рецепти
Похуван сендвич Ана Ѓорова

Кога немате идеја како да го искористите постариот леб, испржете вкусни сендвичи кои совршено одат во комбинација со парче сирење и јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Сирење(4 Парчиња)

Јајце(1 )

Брашно(120 Грама)

Млеко(2-3 Децилитри)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Масло

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. На четири парчиња леб ставете по едно парче сирење или кашкавал и преклопете го со другото парче леб. Секој од сендвичите прицврстете го со чечкалица или врзете го со готварски конец за да не се раздвои.
  2. Во длабок сад изматете ги јајцата и брашното додека не добиете хомогена смеса. Посолете и разредете ја смесата со млеко за да добиете малку погусто тесто како за палачинки.
  3. Сендвичите извалкајте ги во смесата со брашното и јајцата и внимавајте да не се одвојат кришките леб.
  4. Во тава загрејте масло и пржете ги сендвичите од двете страни додека не добијат убава златножолта боја. Кога ќе бидат готови, извадете им ги чечкалиците или конецот и послужете ги топли.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: