Рецепти
Похувани модри патлиџани со шунка Ана Ѓорова

Похувани модри патлиџани во смеса од пиво. Необичен начин на подготовка како одлична идеја за вечера или предјадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(400 Грама)

Модар патлиџан(2 )

Јајце(3 )

Лимон(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Пиво(1 Децилитар)

Сол(1 Прстофат)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Модрите патлиџани исечете ги на тенки кругови, по два заедно. Шунката исечете ја на многу тенки парчиња на половина.
  2. Белките изматете ги со миксер во цврст снег, а жолчките ставете ги во поголем длабок сад. Во садот со жолчките додајте пиво, густин и изматените белки и мешајте со жица за матење додека не се сoедини смесата.
  3. Меѓу паровите патлиџани, ставете парчиња шунка. Така подготвени, извалкајте ги во претходно подготвената смеса за похување и пржете ги од двете страни во тава на загреано масло, додека не станат златножолтеникави.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: