Рецепти
Похувани модри патлиџани со шунка Ана Ѓорова

Похувани модри патлиџани во смеса од пиво. Необичен начин на подготовка како одлична идеја за вечера или предјадење.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шунка(400 Грама)

Модар патлиџан(2 )

Јајце(3 )

Лимон(1 )

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Пиво(1 Децилитар)

Сол(1 Прстофат)

Масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Модрите патлиџани исечете ги на тенки кругови, по два заедно. Шунката исечете ја на многу тенки парчиња на половина.
  2. Белките изматете ги со миксер во цврст снег, а жолчките ставете ги во поголем длабок сад. Во садот со жолчките додајте пиво, густин и изматените белки и мешајте со жица за матење додека не се сoедини смесата.
  3. Меѓу паровите патлиџани, ставете парчиња шунка. Така подготвени, извалкајте ги во претходно подготвената смеса за похување и пржете ги од двете страни во тава на загреано масло, додека не станат златножолтеникави.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: