Рецепти
Похувани тиквички со пармезан Ана Ѓорова

Одлична идеја за лесна вечера или предјадење, или пак, гарнир на главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2-3 )

Јајце(2 )

Сечкан магдонос(4-5 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Брашно(2-3 Супени лажици)

Презла(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките излупете ги, исечете ги на кругови и посолете ги.
  2. Јајцата изматете ги во чинија со вилушка, додајте ситно сечкан бел лук и магдонос.
  3. Секое парче од тиквичките извалкајте го во брашно, па во изматените јајца, спуштете го во презлата и пржете го на малку загреано масло од двете страни. По желба, може да наросите рендан пармезан одозгора.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: