Рецепти
Похувани тиквички со пармезан Ана Ѓорова

Одлична идеја за лесна вечера или предјадење, или пак, гарнир на главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2-3 )

Јајце(2 )

Сечкан магдонос(4-5 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Брашно(2-3 Супени лажици)

Презла(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките излупете ги, исечете ги на кругови и посолете ги.
  2. Јајцата изматете ги во чинија со вилушка, додајте ситно сечкан бел лук и магдонос.
  3. Секое парче од тиквичките извалкајте го во брашно, па во изматените јајца, спуштете го во презлата и пржете го на малку загреано масло од двете страни. По желба, може да наросите рендан пармезан одозгора.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: