Рецепти
Похувани тиквички со пармезан Ана Ѓорова

Одлична идеја за лесна вечера или предјадење, или пак, гарнир на главното јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2-3 )

Јајце(2 )

Сечкан магдонос(4-5 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Брашно(2-3 Супени лажици)

Презла(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тиквичките излупете ги, исечете ги на кругови и посолете ги.
  2. Јајцата изматете ги во чинија со вилушка, додајте ситно сечкан бел лук и магдонос.
  3. Секое парче од тиквичките извалкајте го во брашно, па во изматените јајца, спуштете го во презлата и пржете го на малку загреано масло од двете страни. По желба, може да наросите рендан пармезан одозгора.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: