Рецепти
Похувани тиквички со пармезан
Одлична идеја за лесна вечера или предјадење, или пак, гарнир на главното јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(2-3 )
Јајце(2 )
Сечкан магдонос(4-5 Супени лажици)
Лук(1 Чешне)
Брашно(2-3 Супени лажици)
Презла(2-3 Супени лажици)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Тиквичките излупете ги, исечете ги на кругови и посолете ги.
- Јајцата изматете ги во чинија со вилушка, додајте ситно сечкан бел лук и магдонос.
- Секое парче од тиквичките извалкајте го во брашно, па во изматените јајца, спуштете го во презлата и пржете го на малку загреано масло од двете страни. По желба, може да наросите рендан пармезан одозгора.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во