Рецепти
Похувано јагнешко
Може да го послужите со пире од компир и свежа салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Јагнешкиот бут исечете го на парчиња и одделете го од коските. Кришките посолете ги, наросете им црвен пипер по вкус и оставете ги да отстојат околу половина час.
- Потоа парчињата јагнешко извалкајте ги од двете страни прво во брашно, потоа во изматени јајца со млеко и на крај во презла.
- Вака подготвените парчиња месо се спуштаат да се пржат на заграно масло од двете страни за да добијат убава златнокафена боја. Поклопете ја тавата и пржете на тивко уште некое време.
- Похуваното јагнешко се сервира во загреан сад и се декорира со лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во