Рецепти
Похувано јагнешко Ана Ѓорова

Може да го послужите со пире од компир и свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки бут(1 )

Јајце(2 )

Млеко(3 Супени лажици)

Брашно(по потреба )

Презла

Сол

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Јагнешкиот бут исечете го на парчиња и одделете го од коските. Кришките посолете ги, наросете им црвен пипер по вкус и оставете ги да отстојат околу половина час.
  2. Потоа парчињата јагнешко извалкајте ги од двете страни прво во брашно, потоа во изматени јајца со млеко и на крај во презла.
  3. Вака подготвените парчиња месо се спуштаат да се пржат на заграно масло од двете страни за да добијат убава златнокафена боја. Поклопете ја тавата и пржете на тивко уште некое време.
  4. Похуваното јагнешко се сервира во загреан сад и се декорира со лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: