Рецепти
Похувано јагнешко Ана Ѓорова

Може да го послужите со пире од компир и свежа салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки бут(1 )

Јајце(2 )

Млеко(3 Супени лажици)

Брашно(по потреба )

Презла

Сол

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Јагнешкиот бут исечете го на парчиња и одделете го од коските. Кришките посолете ги, наросете им црвен пипер по вкус и оставете ги да отстојат околу половина час.
  2. Потоа парчињата јагнешко извалкајте ги од двете страни прво во брашно, потоа во изматени јајца со млеко и на крај во презла.
  3. Вака подготвените парчиња месо се спуштаат да се пржат на заграно масло од двете страни за да добијат убава златнокафена боја. Поклопете ја тавата и пржете на тивко уште некое време.
  4. Похуваното јагнешко се сервира во загреан сад и се декорира со лимон.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: