Рецепти
Похувано сирење Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен рецепт што одлично оди како додаток со разни салати, пинџур, макала за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1 Килограм)

Јајце(3 )

Лебни трошки(1 кесичка )

Масло(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сирењето треба да е тврдо и мазно за да се сече убаво. Се сече на коцки со дебелина 6-7 милиметри.
  2. Јајцата се матат во сад, потоа внимателно да не се распаднат парчињата сирење се потопуваат во јајцата.
  3. Намокрените парчиња леб потоа се валкаат во лебни трошки.
  4. Истовремено на рингла се загрева маслото. Во загреаното масло полека се спуштаат парчињата сирење и се пржат додека заруменат.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: