Рецепти
Похувано сирење Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен рецепт што одлично оди како додаток со разни салати, пинџур, макала за мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сирење(1 Килограм)

Јајце(3 )

Лебни трошки(1 кесичка )

Масло(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сирењето треба да е тврдо и мазно за да се сече убаво. Се сече на коцки со дебелина 6-7 милиметри.
  2. Јајцата се матат во сад, потоа внимателно да не се распаднат парчињата сирење се потопуваат во јајцата.
  3. Намокрените парчиња леб потоа се валкаат во лебни трошки.
  4. Истовремено на рингла се загрева маслото. Во загреаното масло полека се спуштаат парчињата сирење и се пржат додека заруменат.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: