Рецепти
Похувано сирење
Вкусен и едноставен рецепт што одлично оди како додаток со разни салати, пинџур, макала за мезе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сирењето треба да е тврдо и мазно за да се сече убаво. Се сече на коцки со дебелина 6-7 милиметри.
- Јајцата се матат во сад, потоа внимателно да не се распаднат парчињата сирење се потопуваат во јајцата.
- Намокрените парчиња леб потоа се валкаат во лебни трошки.
- Истовремено на рингла се загрева маслото. Во загреаното масло полека се спуштаат парчињата сирење и се пржат додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во