Рецепти
Полнет компир со сирење и лук Ана Ристеска

Лесен ручек од компири кој можете да го послужите со свежа салата за поголемо уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(250 Грама)

Путер(25 Грама)

Млеко(1-2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(малку )

Путер(25 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Сирење(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Рерната се загрева на 200 степени.
  2. Компирите (сосе лушпата) ги боцкаме и ги ставаме во рерна да се печат додека омекнат.
  3. Потоа ги делиме на половина и им ја длабиме средината.
  4. Средината од варениот компир ја пасираме со путер и млеко.
  5. Зачинуваме со сол и бибер по вкус и мешаме.
  6. Во тава на оган топиме путер и го пржиме сечканиот лук.
  7. Откако ќе омекне, го мешаме со смесата со издлабениот компир.
  8. Во смесата мешаме и половина количество од сирењето (рендано).
  9. Со оваа смеса го полниме печениот компир, го попрскуваме со сирење и го враќаме уште малку во рерна да се допече.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: