Рецепти
Полнет крап во рерна Ана Ѓорова

Едноставен рецепт за вкусна печена риба. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(2 Килограми)

Компир(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Димена сланина(150 Грама)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Морков(8 )

Павлака(неутрална 250 мл )

Масло

Сол

Бибер

Црвен пипер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Внатрешноста на крапот посолете ја, додајте ја чадената сланина и од едната страна рибата засечете ја на повеќе места.
  2. Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган и додајте ги компирите исечени на кругови, ренданите моркови и зачинете со сол и бибер.
  3. Крапот ставете го во тавата со засечената страна нагоре, зачинете го со црвениот пипер и прелијте го со неутралната павлака.
  4. Ставете ја тавата во рерна и печете 90 минути на 200 степени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: