Рецепти
Полнет крап во рерна
Едноставен рецепт за вкусна печена риба. Послужете го со чаша бело вино и уживајте.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Крап(2 Килограми)
Компир(1 Килограм)
Кромид(2 Главици)
Димена сланина(150 Грама)
Црвен пипер(2 Супени лажици)
Морков(8 )
Павлака(неутрална 250 мл )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 100 минути
- Внатрешноста на крапот посолете ја, додајте ја чадената сланина и од едната страна рибата засечете ја на повеќе места.
- Кромидот пропржете го на загреано масло во тава на оган и додајте ги компирите исечени на кругови, ренданите моркови и зачинете со сол и бибер.
- Крапот ставете го во тавата со засечената страна нагоре, зачинете го со црвениот пипер и прелијте го со неутралната павлака.
- Ставете ја тавата во рерна и печете 90 минути на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во
Naziv na receptot e” Polnet krap…..” Vo receptot ne e napisano so sto se polni? Ve molam za komentar…
Во право сте – во насловот не е прецизирано со што се полни рибата, меѓутоа во текстот се објаснува дека се работи за чадена сланина. Поздрав и убав ден, се надеваме дека Ви се допадна рецептот 🙂