Рецепти
Полнет мавровски крап Ана Ристеска

Македонски специјалитет од мавровскиот крај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Морков(2 )

Зелена пиперка(1 )

Домат(1 )

Магдонос

Масло

Брашно(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бело вино(1 Децилитар)

Лимон(1 )

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Исчистениот крап го посолуваме и од внатрешната страна и го наросуваме со бибер. Потоа го засекуваме на неколку места, а во засеците ги редиме чешнињата лук и парчињата лимон.
  2. Потоа сиот зеленчук ситно се сечка и се пропржува на загреано масло по следниот редослед: прво кромидот, па се додава лукот, морковите, пиперката, доматот и на крај се додава магдоносот.
  3. Зеленчукот го посолуваме и го зачинуваме со бибер и со вегета. Со лажица целата содржина во садот убаво ја промешуваме и оставаме да се динста. Кога зеленчукот убаво ќе омекне и ќе се изедначи, додаваме 1 лажичка брашно и 1 лажичка црвен пипер.
  4. Тавата за печење ја попрскуваме со масло. Крапот го полниме со содржината од зеленчукот и го ставаме во тавата. Налеваме малку вода и бело вино и печеме во загреана рерна на 180 степени 50 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: