Рецепти
Полнета јагнешка плешка Ана Ѓорова

Полнето јагнешко со чадена сланина, јагнешки бубрег, домати и кромид. Може да го послужите со печен компир и комбинација од друг зеленчук.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(2 Килограми)

Јагнешки дроб и срце(2 )

Димена сланина(50 Грама)

Јаболко(1 )

Кромид(1 Главица)

Лебни трошки(100 Грама)

Домат(1 )

Јајце(1 )

Путер(2 Супени лажици)

Бистра зеленчукова супа(3 Децилитри)

Магдонос(0.5 Китка)

Мајчина душичка(1 Кафена лажица)

Жалфија(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 180 минути

  1. Јагнешките бубрези исечкајте ги и оставете ги да отстојат половина час во ладна вода.
  2. Потоа исцедете ги, додајте исечкан кромид, излупено и изрендано кисело јаболко, исечканиот магдонос, сечканата димена сланина, сечканиот домат, јајцето, трошките од препечен леб и сите зачини.
  3. Добиената смеса распоредете ја врз јагнешкото месо, посолете го, забиберете го и свиткајте го во ролат, заврзете го со кујнски конец или прицврстете го со дрвени чепкалки и премачкајте го со путер.
  4. Печете го во рерна на 250°C, околу 20 минути и потоа намалете ја температурата на 200°C и печете уште 2 часа со повремено додавање по малку варена супа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: