Рецепти
Полнети компири со шунка и кашкавал
Вкусен рецепт за предјадење за Вашите гости од печени и полнети компири
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирите се мијат и се варат со лушпата.
- Потоа им се сече капаче, се дупчат и се полнат со кашкавал, шунка, пармезан, презла, по 1 лажица магдонос, сол, бибер и стопен маргарин.
- Се покриваат и се печат 20-тина минути во намастен плех.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во