Рецепти
Полнети модри патлиџани со кајмак Ана Ѓорова

Несекојдневен грчки рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(5 )

Кајмак(500 Грама)

Гауда кашкавал(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран во прав(1 Прстофат)

Суво оригано(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Модрите патлиџани се мијат убаво, па се цедат за да се исечат по должина и се длабат како чамци.
  2. Месниот дел кој е отстранет од модрите патлиџани се сече на мали коцки.
  3. Кајмакот и коцките модар палиџан се ставаат во тавче малку да се пропржат и во исто време се пасираат со вилушка.
  4. Потоа се додава рендан лук заедно со зачините по вкус.
  5. Модрите патлиџани се полнат со добиената смеса и се ставаат во загреана рерна.
  6. Кога се речиси испечени, се наросува гауда кашкавалот и се враќа во рерна додека кашкавалот не се растопи.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: