Рецепти
Полнети модри патлиџани со кајмак Ана Ѓорова

Несекојдневен грчки рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(5 )

Кајмак(500 Грама)

Гауда кашкавал(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ким(1 Кафена лажица)

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Лук(2 Чешниња)

Мајоран во прав(1 Прстофат)

Суво оригано(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Модрите патлиџани се мијат убаво, па се цедат за да се исечат по должина и се длабат како чамци.
  2. Месниот дел кој е отстранет од модрите патлиџани се сече на мали коцки.
  3. Кајмакот и коцките модар палиџан се ставаат во тавче малку да се пропржат и во исто време се пасираат со вилушка.
  4. Потоа се додава рендан лук заедно со зачините по вкус.
  5. Модрите патлиџани се полнат со добиената смеса и се ставаат во загреана рерна.
  6. Кога се речиси испечени, се наросува гауда кашкавалот и се враќа во рерна додека кашкавалот не се растопи.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: