Рецепти
Полнети печени пиперки
Вкусен балкански ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(8 )
Чаден пилешки стек(300 Грама)
Свежи шампињони(300 Грама)
Морков(3 )
Доматен сос(150 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Пиперките се печат, се лупат и се чистат.
- Во тава со масло се запржуваат печурките и морковите кои претходно сме ги исечкале и обариле. Потоа го додаваме ситно исечканиот пилешки стек, ги додаваме доматниот сос, магдоносот и зачинуваме.
- Со така испржената смеса ги полниме пиперките и ги редиме во земјена тава, претходно премачкана со масло.
- Печеме во рерна на 180 степени околу 40 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во