Рецепти
Полнети печурки со спанаќ (хроно) Ана Ѓорова

Полнети печурки во рерна со спанаќ, млад кромид и лук. Одлична варијанта за ручек или лесна вечера.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Млад кромид(1 )

Лук(1 Чешне)

Спанаќ(300 Грама)

Масло

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Скинете ги рачките на печурките (употребете поголеми печурки) и ситно исечкајте ги.
  2. Младиот кромид и лукот исечкајте ги и пржете ги во малку масло да замирисаат убаво. Додајте ги исечканите рачки на печурките и динстајте додека не испари вишокот течност.
  3. Измијте ги листовите спанаќ и исечете ги на ленти. Додајте ги на крај и динстајте уште малку. Зачинете по вкус.
  4. Ставете ги капите од печурките во плех за печење и наполнете ги со приготвениот фил. Прелијте ги со малку масло и ставете ги да се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 20 минути.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: