Рецепти
Полнети проја погачки Ана Ѓорова

Одлични за предјадење или појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(220 Грама)

Брашно(60 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Масло(90 Милилитри)

Јогурт(90 Милилитри)

Јајце(1 )

Газирана вода(270 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(за намастување на калапите )

Сирење(или фета сирење 100 г )

Ајвар(или малиџано 3 лажици )

Марула(12 Листови)

Кашкавал(12 Парчиња)

Шунка(12 Парчиња)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Соединете ги јајцето, маслото, газираната вода и солта, потоа додајте ги претходно соединетите суви состојки: пченкарното брашно, брашното, печивото и солта.
  2. Калапите за мафини премачкајте ги со маргарин и наполнете ги 2/3 од смесата, па печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени, 14-15 минути.
  3. Оставете ги мафините да се изладат, а потоа отсечете им ја капата.
  4. Во внатрешноста може да ги полните со што сакате: ние одбравме да ги филуваме со мешавина на меко сирење и ајвар, а врз намазот да ставиме шунка, кашкавал, салата и кругови домат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: