Рецепти
Полнети проја погачки
Одлични за предјадење или појадок со чаша јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пченкарно брашно(220 Грама)
Брашно(60 Грама)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
Масло(90 Милилитри)
Јогурт(90 Милилитри)
Јајце(1 )
Газирана вода(270 Милилитри)
Сол(1 Кафена лажица)
Маргарин(за намастување на калапите )
Сирење(или фета сирење 100 г )
Ајвар(или малиџано 3 лажици )
Марула(12 Листови)
Кашкавал(12 Парчиња)
Шунка(12 Парчиња)
Домат(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Соединете ги јајцето, маслото, газираната вода и солта, потоа додајте ги претходно соединетите суви состојки: пченкарното брашно, брашното, печивото и солта.
- Калапите за мафини премачкајте ги со маргарин и наполнете ги 2/3 од смесата, па печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени, 14-15 минути.
- Оставете ги мафините да се изладат, а потоа отсечете им ја капата.
- Во внатрешноста може да ги полните со што сакате: ние одбравме да ги филуваме со мешавина на меко сирење и ајвар, а врз намазот да ставиме шунка, кашкавал, салата и кругови домат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во