Рецепти
Полнети проја погачки Ана Ѓорова

Одлични за предјадење или појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(220 Грама)

Брашно(60 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Масло(90 Милилитри)

Јогурт(90 Милилитри)

Јајце(1 )

Газирана вода(270 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Маргарин(за намастување на калапите )

Сирење(или фета сирење 100 г )

Ајвар(или малиџано 3 лажици )

Марула(12 Листови)

Кашкавал(12 Парчиња)

Шунка(12 Парчиња)

Домат(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Соединете ги јајцето, маслото, газираната вода и солта, потоа додајте ги претходно соединетите суви состојки: пченкарното брашно, брашното, печивото и солта.
  2. Калапите за мафини премачкајте ги со маргарин и наполнете ги 2/3 од смесата, па печете ги во претходно загреана рерна на 200 степени, 14-15 минути.
  3. Оставете ги мафините да се изладат, а потоа отсечете им ја капата.
  4. Во внатрешноста може да ги полните со што сакате: ние одбравме да ги филуваме со мешавина на меко сирење и ајвар, а врз намазот да ставиме шунка, кашкавал, салата и кругови домат.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: