Рецепти
Посен колач со кафе Ана Ѓорова

Вкусен колач што ќе ве освои со едноставноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(15 Супени лажици)

Шеќер(15 Супени лажици)

Вода(30 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Инстант кафе во прав(3 Кафени лажици)

Мелени ореви(1 Шака)

Мармалад од кајсии(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад ставете го брашното, па додајте ги шеќерот, содата бикарбона и прашокот за печиво и измешајте.
  2. Потоа во смесата додајте го кафето во прав, мелените ореви и мармаладот и добро соединете.
  3. На крајот додајте ја водата и мешајте да добиете хомогена смеса.
  4. Смесата истурете ја во подмачкан калап за печење или во тепсија бр.28 и печете во загреана рерна на 200 степени додека колачот добие убава светлокафена боја.
  5. Печениот колач послужете го со наросени ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: