Рецепти
Посен сатараш Ана Ѓорова

Брз и лесен зеленчуков гарнир што може да го послужите со бело месо на скара или со компир и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Масло

Кромид(100 Грама)

Жолта пиперка(100 Грама)

Домат(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло испржете го исечканиот кромид, па откако убаво ќе омекне додајте ја пиперката исечкана на резанки и исчистена од семките.
  2. Пржете 10 минути со повремено мешање. По потреба додајте малку вода.
  3. Пред крајот на пржењето, додајте го ситно сечканиот домат и исечканото чешне лук.
  4. Убаво динстајте го јадењето, а потоа послужете го со салата од зелка и со бело месо на скара.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: