Рецепти
Посен сатараш Ана Ѓорова

Брз и лесен зеленчуков гарнир што може да го послужите со бело месо на скара или со компир и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лук(1 Чешне)

Масло

Кромид(100 Грама)

Жолта пиперка(100 Грама)

Домат(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. На малку загреано масло испржете го исечканиот кромид, па откако убаво ќе омекне додајте ја пиперката исечкана на резанки и исчистена од семките.
  2. Пржете 10 минути со повремено мешање. По потреба додајте малку вода.
  3. Пред крајот на пржењето, додајте го ситно сечканиот домат и исечканото чешне лук.
  4. Убаво динстајте го јадењето, а потоа послужете го со салата од зелка и со бело месо на скара.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: