Рецепти
Торта со џем од кајсии Ана Ристеска

Едноставна торта од џем со чоколадна глазура што е одлична за со чаша кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(200 Милилитри)

Шеќер(2 Чаши)

Какао(4 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Супена лажица)

Презла(2 Супени лажици)

Масло(8 Супени лажици)

Џем од кајсии(6 Супени лажици)

Брашно(20 полни Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Слатка павлака(1/2 Литар)

Црно чоколадо(300 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се мешаат вода, шеќер, какао, сода бикарбона, презла, масло, џем од кајсии  ( или друг ), брашно и пециво.
  2. Смесата се префрла во тепсија и се пече во рерна додека добие убава боја.
  3. Во половина литар слатка павлака се става чоколадо да се растопи ( не треба да врие ).
  4. Откога ќе се растопи, се остава настрана да олади.
  5. Маргаринот пенасто со миксер се мати со шеќерот во прав и во него се додава изладената смеса од чоколадо и слатка павлака.
  6. Тортата се филува со смесата од чоколадо, се сече на и се послужува. Може да ја декорирате и со свежи кајсии.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: