Рецепти
Посни ванилици со узо Ана Ѓорова

Класичните колачиња во посна верзија што се погодни за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен маргарин(1 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Узо(3 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Сечкани ореви(150 Грама)

Брашно(1/2 Килограм)

Шеќер во прав(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот се мати заедно со шеќерот. Откако убаво ќе се измати, се додаваат узото, маслото, сечканите ореви и брашното.
  2. Од состојките се замесува тесто, од кое се прави кора и од неа се вадат форми по желба со калап.
  3. Колачињата се редат во тепсија и се печат.
  4. Откако ќе се испечат, се наросуваат со шеќер во прав.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: