Рецепти
Посно киснато Ана Ристеска

Посно предјадење или појадок со посен кашкавал. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Посен кашкавал(400 Грама)

Квасец(1 )

Масло(150 Милилитри)

Вода(млака )

Посен маргарин(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 65 минути

  1. Се замесува помеко тесто од брашното, квасецот и маслото и се дели на 2 дела, а секој дел на 4 еднакви дела. Се размесуваат мали корички, па се ставаат една врз друга, премачкани со масло.
  2. Четири корички се размесуваат заедно во поголема кора и се ставаат во тава, претходно намачкана со маргарин, а врз неа се ренда посниот кашкавал и се става и другата кора од преостанатите корички.
  3. Се сечат на ленти и секоја лента се завртува (слично на перени алишта), се пече на 200 степени околу 45 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: