Рецепти
Потпечена палента со кашкавал Ана Ѓорова

Едноставен и брз рецепт кога немате многу време и идеи што да подготвите за вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(1 Пакување)

Кашкавал(150 Грама)

Сирење(150 Грама)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Палентата пригответе ја според упатството на пакувањето. Откако ќе се свари, претурете ја во земјена тава или друг вид огноотпорен сад.
  2. Над палентата изрендајте сирење, попрскајте малку кечап (но и не мора) и на крај изрендајте го кашкавалот.
  3. Така приготвената палента ставете ја во претходно загреана рерна и печете ја додека се стопи кашкавалот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: