Рецепти
Потпечена палента со кашкавал
Едноставен и брз рецепт кога немате многу време и идеи што да подготвите за вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Палентата пригответе ја според упатството на пакувањето. Откако ќе се свари, претурете ја во земјена тава или друг вид огноотпорен сад.
- Над палентата изрендајте сирење, попрскајте малку кечап (но и не мора) и на крај изрендајте го кашкавалот.
- Така приготвената палента ставете ја во претходно загреана рерна и печете ја додека се стопи кашкавалот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во