Рецепти
Потпечени компири со зеленчук
Вегетаријанско предјадење или ручек од потпечени компири со грашак и брокула
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(1 Килограм)
Жолчка од јајце(4 )
Сирење(200 Грама)
Павлака(200 Грама)
Грашок(100 грама од конзерва )
Брокула(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Компирите ги вариме, ги лупиме и потоа ги пасираме. Во испасираните компири ги додаваме жолчките, сирењето што претходно сме го изрендале и павлаката. Мешаме додека смесата се изедначи. Додаваме и малку бибер.
- Така приготвената смеса ја претураме во тава за печење, израмнуваме и печеме 30 минути на 200 степени.
- Грашокот од конзерва го ставаме во врела вода со малку сол да врие околу 3 минути.
- Брокулата ја вариме во зовриена вода во друг сад околу 8 минути.
- Откако компирите ќе се испечат, ги сечеме на коцки и ги сервираме на чинија со зеленчукот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во