Рецепти
Потпечени компири со зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријанско предјадење или ручек од потпечени компири со грашак и брокула

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Жолчка од јајце(4 )

Сирење(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Грашок(100 грама од конзерва )

Брокула(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите ги вариме, ги лупиме и потоа ги пасираме. Во испасираните компири ги додаваме жолчките, сирењето што претходно сме го изрендале и павлаката. Мешаме додека смесата се изедначи. Додаваме и малку бибер.
  2. Така приготвената смеса ја претураме во тава за печење, израмнуваме и печеме 30 минути на 200 степени.
  3. Грашокот од конзерва го ставаме во врела вода со малку сол да врие околу 3 минути.
  4. Брокулата ја вариме во зовриена вода во друг сад околу 8 минути.
  5. Откако компирите ќе се испечат, ги сечеме на коцки и ги сервираме на чинија со зеленчукот.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: