Рецепти
Потпечени компири со зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријанско предјадење или ручек од потпечени компири со грашак и брокула

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Жолчка од јајце(4 )

Сирење(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Грашок(100 грама од конзерва )

Брокула(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите ги вариме, ги лупиме и потоа ги пасираме. Во испасираните компири ги додаваме жолчките, сирењето што претходно сме го изрендале и павлаката. Мешаме додека смесата се изедначи. Додаваме и малку бибер.
  2. Така приготвената смеса ја претураме во тава за печење, израмнуваме и печеме 30 минути на 200 степени.
  3. Грашокот од конзерва го ставаме во врела вода со малку сол да врие околу 3 минути.
  4. Брокулата ја вариме во зовриена вода во друг сад околу 8 минути.
  5. Откако компирите ќе се испечат, ги сечеме на коцки и ги сервираме на чинија со зеленчукот.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: