Рецепти
Прилепска тава
Запечен македонски ориз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Се сечкаат морковите и кромидот, па се пржат. Се додава оризот, па се додаваат бибер, мешан зачин, црвен пипер и куркума.
- Се меша и се додава 1 чаша доматен сос. Сето ова се запржува, потоа се полева во врела вода и се става во рерна да се пече.
- Пред да ја впие целата вода, се вади тепсијата од рерната, се отвораат дупчињата и во нив се кршат јајца на око.
- Се враќа во рерната и се пече уште 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во