Рецепти
Проја со маслинки Ана Ѓорова

Одличен појадок за со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Пченкарно брашно(200 Грама)

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Газирана вода(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сирење(250 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата со жица за матење, па додајте ги јогуртот, маслото и киселата вода и промешајте.
  2. Постепено додавајте ги белото и пченкарното брашно. Додајте го и прашакот за печиво и целата смеса измесете ја со рака додека да стане хомогена.
  3. Накрај ги додаваме сирењето (кое претходно сме го изрендале), сечканите маслинки и сечканиот магдонос.
  4. Целата смеса ја ставаме во тавче подмачкано со путер. Ја загреваме рерната на 250 степени и ја ставаме пројата да се пече. Температурата се намалува на 220 степени, се пече околу половина час или додека зарумени.
  5. Готовата проја се сервира со павлака и со магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: