Рецепти
Проја со маслинки Ана Ѓорова

Одличен појадок за со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Пченкарно брашно(200 Грама)

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Газирана вода(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сирење(250 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата со жица за матење, па додајте ги јогуртот, маслото и киселата вода и промешајте.
  2. Постепено додавајте ги белото и пченкарното брашно. Додајте го и прашакот за печиво и целата смеса измесете ја со рака додека да стане хомогена.
  3. Накрај ги додаваме сирењето (кое претходно сме го изрендале), сечканите маслинки и сечканиот магдонос.
  4. Целата смеса ја ставаме во тавче подмачкано со путер. Ја загреваме рерната на 250 степени и ја ставаме пројата да се пече. Температурата се намалува на 220 степени, се пече околу половина час или додека зарумени.
  5. Готовата проја се сервира со павлака и со магдонос.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: