Рецепти
Проја со маслинки Ана Ѓорова

Одличен појадок за со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Пченкарно брашно(200 Грама)

Јајце(3 )

Јогурт(200 Милилитри)

Масло(200 Милилитри)

Газирана вода(200 Милилитри)

Прашок за печиво(1 )

Сирење(250 Грама)

Црни маслинки(100 Грама)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата со жица за матење, па додајте ги јогуртот, маслото и киселата вода и промешајте.
  2. Постепено додавајте ги белото и пченкарното брашно. Додајте го и прашакот за печиво и целата смеса измесете ја со рака додека да стане хомогена.
  3. Накрај ги додаваме сирењето (кое претходно сме го изрендале), сечканите маслинки и сечканиот магдонос.
  4. Целата смеса ја ставаме во тавче подмачкано со путер. Ја загреваме рерната на 250 степени и ја ставаме пројата да се пече. Температурата се намалува на 220 степени, се пече околу половина час или додека зарумени.
  5. Готовата проја се сервира со павлака и со магдонос.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: