Рецепти
Прокељ со печурки и јајца
Јајца на око во комбинација со зеленчук за вкусен ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути
- Прокељот ставете го да се вари многу кратко во малку посолена вода.
- Потоа исцедете го од водата, исечете го на половина и ставете ги парчињата во тава на оган заедно со малку масло и целото чешне лук.
- Кратко пропржете, па додајте ги печурките исечкани на листови. Пржете додека печурките не омекнат и потемнат.
- Потоа направете мала длабнатина и во тавата скршете ги јајцата едно по едно. Пржете додека убаво не се испржат јајцата на око, па потоа јадењето послужете го со потпечен леб на тост.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во