Рецепти
Прокељ со печурки и јајца Ана Ѓорова

Јајца на око во комбинација со зеленчук за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(150 Грама)

Јајце(2 )

Свежи шампињони(100 Грама)

Сол

Бибер

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Прокељот ставете го да се вари многу кратко во малку посолена вода.
  2. Потоа исцедете го од водата, исечете го на половина и ставете ги парчињата во тава на оган заедно со малку масло и целото чешне лук.
  3. Кратко пропржете, па додајте ги печурките исечкани на листови. Пржете додека печурките не омекнат и потемнат.
  4. Потоа направете мала длабнатина и во тавата скршете ги јајцата едно по едно. Пржете додека убаво не се испржат јајцата на око, па потоа јадењето послужете го со потпечен леб на тост.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: