Рецепти
Прокељ со печурки и јајца Ана Ѓорова

Јајца на око во комбинација со зеленчук за вкусен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Прокељ(150 Грама)

Јајце(2 )

Свежи шампињони(100 Грама)

Сол

Бибер

Лук(1 Чешне)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Прокељот ставете го да се вари многу кратко во малку посолена вода.
  2. Потоа исцедете го од водата, исечете го на половина и ставете ги парчињата во тава на оган заедно со малку масло и целото чешне лук.
  3. Кратко пропржете, па додајте ги печурките исечкани на листови. Пржете додека печурките не омекнат и потемнат.
  4. Потоа направете мала длабнатина и во тавата скршете ги јајцата едно по едно. Пржете додека убаво не се испржат јајцата на око, па потоа јадењето послужете го со потпечен леб на тост.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: