Рецепти
Пролетно ризото
Ориз со микс зеленчуци за гарнир или лесна вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ориз(320 Грама)
Млад кромид(2 )
Морков(100 Грама)
Грашок(250 Грама)
Боранија(300 Грама)
Целер(2 страка )
Тиквичка(1 мала )
Спанаќ(7-8 Листови)
Бистра зеленчукова супа(1 Литар)
Бело вино(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Исчистете го сиот зеленчук, исечете ги боранијата и целерот на парчиња, а тиквичката и морковите на коцки.
- Пропржете го исечканиот млад кромид на малку масло, додајте го зеленчукот, измешајте го, додајте го оризот и пропржете го.
- Полијте со вино и оставете да испари.
- Додајте две црпалки врела супа, па продолжете да го варите оризот со додавање на повеќе супа.
- На крајот додајте го исечканиот спанаќ, а потоа путерот и малку рендан кашкавал.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во