Рецепти
Пролетно ризото Ана Ѓорова

Ориз со микс зеленчуци за гарнир или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(320 Грама)

Млад кромид(2 )

Морков(100 Грама)

Грашок(250 Грама)

Боранија(300 Грама)

Целер(2 страка )

Тиквичка(1 мала )

Спанаќ(7-8 Листови)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Бело вино(1 Чаша)

Путер

Кашкавал

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете го сиот зеленчук, исечете ги боранијата и целерот на парчиња, а тиквичката и морковите на коцки.
  2. Пропржете го исечканиот млад кромид на малку масло, додајте го зеленчукот, измешајте го, додајте го оризот и пропржете го.
  3. Полијте со вино и оставете да испари.
  4. Додајте две црпалки врела супа, па продолжете да го варите оризот со додавање на повеќе супа.
  5. На крајот додајте го исечканиот спанаќ, а потоа путерот и малку рендан кашкавал.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: