Рецепти
Пролетно ризото Ана Ѓорова

Ориз со микс зеленчуци за гарнир или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(320 Грама)

Млад кромид(2 )

Морков(100 Грама)

Грашок(250 Грама)

Боранија(300 Грама)

Целер(2 страка )

Тиквичка(1 мала )

Спанаќ(7-8 Листови)

Бистра зеленчукова супа(1 Литар)

Бело вино(1 Чаша)

Путер

Кашкавал

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистете го сиот зеленчук, исечете ги боранијата и целерот на парчиња, а тиквичката и морковите на коцки.
  2. Пропржете го исечканиот млад кромид на малку масло, додајте го зеленчукот, измешајте го, додајте го оризот и пропржете го.
  3. Полијте со вино и оставете да испари.
  4. Додајте две црпалки врела супа, па продолжете да го варите оризот со додавање на повеќе супа.
  5. На крајот додајте го исечканиот спанаќ, а потоа путерот и малку рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: