Рецепти
Протеински пржен ориз Ана Ристеска

Здрав и вкусен вегетаријански ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја сос(2 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1/8 Кафена лажица)

Наут(420 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Морков(2 )

Зелена бабура(1 )

Ротквица(2 )

Кромид

Сусам

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

За сосот

  1. Ставете го соја сосот, медот/јаворовиот сируп и ѓумбирот во мала тегла и убаво промешајте и тргнете ја теглата на страна.

За оризот

  1. Наутот ставете го во блендер и блендирајте го додека не личи на ориз. Внимавајте да не претерате со блендирање.
  2. Маслиновото масло ставете го во тавче, додајте го лукот и гответе на средна температура додека лукот не стане кафеав. Додајте ги морковите и пиперката и гответе додека не омекнат и не се карамелизираат.
  3. Потоа додајте го смелениот наут и пржете уште некоја минута. По минута додајте го сосот и гответе уште 30 секунди до 1 минута за да се карамелизира.
  4. Тргнете го од огам и ставете го во чинија. Одозгора ставете сусам. кромид и ротквици.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: