Рецепти
Протеински пржен ориз Ана Ристеска

Здрав и вкусен вегетаријански ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја сос(2 Супени лажици)

Мед(1 Супена лажица)

Ѓумбир во прав(1/8 Кафена лажица)

Наут(420 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Морков(2 )

Зелена бабура(1 )

Ротквица(2 )

Кромид

Сусам

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

За сосот

  1. Ставете го соја сосот, медот/јаворовиот сируп и ѓумбирот во мала тегла и убаво промешајте и тргнете ја теглата на страна.

За оризот

  1. Наутот ставете го во блендер и блендирајте го додека не личи на ориз. Внимавајте да не претерате со блендирање.
  2. Маслиновото масло ставете го во тавче, додајте го лукот и гответе на средна температура додека лукот не стане кафеав. Додајте ги морковите и пиперката и гответе додека не омекнат и не се карамелизираат.
  3. Потоа додајте го смелениот наут и пржете уште некоја минута. По минута додајте го сосот и гответе уште 30 секунди до 1 минута за да се карамелизира.
  4. Тргнете го од огам и ставете го во чинија. Одозгора ставете сусам. кромид и ротквици.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: